Новини

Продовження українсько-корейського співробітництва на конференції «Розвиток анімації в Україні»

18 грудня 2017, 13:35

15 грудня в Києві відбулася одноденна конференція на тему «Розвиток анімації в Україні», організована ДП «Укранімафільм» за підтримки корейських національних асоціацій RAPA і KAPA, Міністерства Культури України та Державного агентства з питань кіно.

Гостями конференції стали: Євген Нищук – Міністр культури України, Михайло Титарчук – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України, Олексій Резніков – заступник голови Київської міської державної адміністрації, Пилип Іллєнко – Голова Державного агентства України з питань кіно, Лі Янг Гу (Lee Yang-Goo) – Надзвичайний і повноважний посол Республіки Корея в Україні, Юлія Федів – Керівник Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні, Лі Сеунг Хун (Lee Seung Hoon) – генеральний директор AB Media Co (Корея), Джеон Хонг Деог (Jeon Hong Deog) – Генеральний директор Mico studio (Корея), Сергій Созановський – Співзасновник FILM.UA Group (Україна), Олена Голубєва – Виконавчий директор УАнімА (Україна) і Олександр Доброєр – керівник освітніх програм Impact Hub (Україна).

За словами організаторів, основною метою заходу було підведення підсумків та обговорення досягнень української анімаційної індустрії за 2017 рік, її планів на майбутнє, а також спільний пошук нових можливостей для розвитку анімації та виробництва медіаконтенту.

Програма конференції складалася з трьох частин. На початку заходу всі учасники мали можливість прослухати виступи спікерів на тему «Розвиток анімації і креативної спільноти в Україні та існуючі можливості для цього». По завершенню першої частини, до уваги присутніх була представлена ​​презентація плану розвитку ДП «Укранімафільм» і презентація анімаційного серіалу Smart Babies (Україна). Кульмінацією конференції стало підписання Меморандуму про спільне виробництво анімаційного серіалу Smart Babies між ДП «Укранімафільм» і корейською студією AB Media Co.

Слід зазначити, що початок співпраці в цій галузі між Україною і Південною Кореєю було покладено у вересні цього року, коли в рамках KYIV MEDIA WEEK 2017 за підтримки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, був підписаний Меморандум про співдружність анімаційних індустрій України і Південної Кореї. Крім цього, в рамках KMW 2017 відбувся Українсько-Корейський круглий стіл на тему «Україна і Корея: результати співпраці та пошук нових форм партнерства в медіасфері». Цей захід, в свою чергу, став продовженням KYIV MEDIA WEEK 2016, програма якого включала ряд спеціальних заходів, присвячених Південній Кореї.

Вітаємо колег з ДП «Укранімафільм» із підписанням Меморандуму. Сподіваємося, що співпраця між Україною і Південною Кореєю тільки набирає обертів, а її подальші успіхи і практичні результати ми зможемо побачити та обговорити вже на наступному KYIV MEDIA WEEK, який відбудеться 17-21 вересня 2018.