Новини

Ukraine Is Your Destination! Основні напрямки роботи українського національного стенду в Пекіні

6 квітня 2018, 16:51

15 квітня відбудеться церемонія відкриття 8-го Міжнародного кінофестивалю в Пекіні, а вже з 18 квітня на його кіноринку вперше почне роботу Український національний стенд, організований спільними зусиллями Державного агентства України з питань кіно та Української кіноасоціації.

Основна увага української делегації буде направлена на роботу національного стенда на кіноринку Пекінського кінофестивалю (Beijing Film Market). Слід зазначити, що Україна вперше буде присутня з національним стендом в азіатському регіоні на ринку такого масштабу, тому основною метою наших колег в Пекіні стане максимально ефективне представлення досягнень і можливостей всієї української кіноіндустрії потенційним партнерам з Азії та інших частин світу, а також налагодження довгострокового співробітництва з представниками кіногалузі КНР. Очолить делегацію виконавчий директор Української кіноасоціації та Радник Міністра культури України Вікторія Ярмощук і Перший заступник Голови Держкіно Сергій Неретін.

Кіноринок – одна з основних подій Пекінського кінофестивалю, що є платформою для обміну досвідом та пошуку потенційних партнерів в азіатському регіоні. Крім локальних компаній, участь у ринку візьмуть компанії з США, Великобританії, Австралії, Японії, Ізраїлю та інших країн.

Традиційний слоган, яким український стенд буде закликати до співпраці міжнародних колег – #UkraineIsYourDestination. Вся необхідна інформація про українську кіногалузь на стенді буде представлена ​​в спеціальних каталогах українських фільмів за 2017/2018 рік (готових і у виробництві) та українських виробників фільмів, а також в інших промо-матеріалах, які будуть презентувати виробничий потенціал України. Спеціально для аудиторії Пекінського міжнародного кінофестивалю розроблена презентація Discover Ukraine китайською мовою, яка вже була успішно представлена ​​професіоналам галузі на головних кінофестивалях в Європі і Канаді. 

Також програма Пекінського кінофестивалю передбачає проведення ряду форумів і спеціальних індустріальних подій для зустрічей професіоналів ринку. Так, запланована участь української делегації в заходах Industry Conversations в рамках роботи кіноринку та участь у тематичних секціях окремої події фестивалю – Theme Forum. Зокрема, одна з них - Sino-Foreign Film Co-production Forum, присвячена питанням спільного виробництва, можливостям розвитку і зміцнення партнерства між китайськими та іноземними компаніями.

«Присутність України вперше на кіноринку Пекінського міжнародного кінофестивалю є важливим кроком, який безумовно буде сприяти виходу українського кінопродукту на ринок Південно-Східної Азії. Це важливо для розширення географії міжнародного співробітництва українських кіновиробників з іноземними фахівцями», – зазначає Глава Держкіно України Пилип Іллєнко.  

Варто відзначити, що в даний час ведуться переговори про укладення офіційної Угоди про спільне виробництво фільмів і співпраці між Кабінетом Міністрів України та Урядом Китайської Народної Республіки.

  «Для України можливість мати такого перспективного і потужного партнера як Китай, є важливим кроком для розвитку національної кіноіндустрії. Робота Українського національного стенда в Пекіні не тільки буде сприяти розширенню партнерських зв'язків в азіатському регіоні, а й допоможе визначити подальші кроки й остаточно узгодити процедуру підписання офіційної Угоди про співпрацю в сфері кіноіндустрії між нашими країнами», - коментує виконавчий директор Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук.

Слідкуйте за новинами на офіційних Facebook-сторінках Української кіноасоціації та Держкіно України.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Анни Волкової: 067963 68 37 або на електронну адресу avolkova@mpa.org.ua.