Новини

Серіальне виробництво: як ізраїльські проекти завоювали світовий ринок

18 липня 2018, 11:15

18 вересня на KYIV MEDIA WEEK 2018 в рамках серіальної секції, організованої за підтримки партнера KMW телеканалу «Україна», виступить Карні Зів (Karni Ziv) – керівник напрямку виробництва драми та комедії провідної ізраїльської медіакомпанії Keshet Media Group.

Карні Зів – одна з найбільш успішних і затребуваних жінок ТВ-індустрії Ізраїлю. 2013 року вона приєдналася до команди Keshet Media Group як керівник напрямку виробництва драми та комедії Keshet Broadcasting. Саме пані Зів відповідає за розробку й управління творчими процесами всіх сценарних проектів Keshet. А також вона – супервайзер виробничих аспектів, пов'язаних з контентом і креативом, для всіх міжнародних драматичних проектів медіагрупи, що створюються в колаборації з зарубіжними виробниками контенту.

У сфері виробництва контенту пані Зів працює вже майже 30 років. Свою кар'єру вона почала ще 1992 року як сценарист дитячого контенту ізраїльської кабельної компанії ICP, а вже 2000-го – стала СЕО найбільшого в країні телеканалу для дітей. Надалі пані Зів була заступником головного виконавчого директора медіагрупи Noga Communications і CEO великої кабельної компанії HOT's Content Division. А з 2010-го стала заступником виконавчого директора з питань контенту на другому за величиною ізраїльському комерційному телеканалі Channel 10.

Приєднавшись 2013-го до команди Keshet Broadcasting, пані Зів зосередила свою увагу на питаннях розробки контенту з великим міжнародним потенціалом. Компанія Keshet – один із лідерів створення серіальних форматів, затребуваних навіть за океаном. Найбільш яскравий кейс Keshet – ізраїльський серіал «Бранці війни» (Prisoners of War). Саме він став основою для створення американського проекту «Батьківщина» (Homeland), одного з головних хітів Showtime, на рахунку якого «Золотий глобус» за «Кращий драматичний серіал» (у 2012 і 2013 роках), а також – «Еммі» за «Кращий сценарій драматичного серіалу» (2013).

А серед найбільш відомих проектів, створених під безпосереднім керівництвом пані Зів для Keshet, – драматичний серіал «Під чужим прапором» (False Flag) про групу друзів, які з незрозумілих причин стають головними підозрюваними у серії викрадень людей по всьому світу. У жовтні 2015-го на MIPCOM було оголошено, що проект купила Fox International, і для компанії це стало першим придбанням серіалу не англійською мовою.

Також Карні Зів займалася створення романтичної комедії «Пекар і красуня» (The Baker and the Beauty) про кохання простого хлопця і міжнародної суперзірки. 2017 року глобальні права на трансляцію перших 2 сезонів серіалу викупив Amazon. Ще в її портфелі – трилер «Сплячі ведмеді» (Sleeping Bears) про жінку, яка отримує анонімні погрози після смерті свого психоаналітика. Взимку 2018-го проект став однією з головних подій «Серіальних днів» (Drama Series Days) Берлінале. А вже навесні цього року ще один проект пані Зів – драматичний серіал «Коли герої літають» (When Heroes Fly) про групу друзів, які намагаються відшукати в колумбійських джунглях свого зниклого товариша, – став переможцем Міжнародного фестивалю серіалів в Каннах (International Cannes Series Festival, він же – Canneseries).

На KMW виступ пані Зів «Серіальне виробництво: від локального до глобального. Історія Keshet» відбудеться в форматі сase study, де вона розповість, як компанії Keshet вдалося стати однією з лідерів створення серіальних форматів, які б'ють рейтингові рекорди на батьківщині, затребувані за океаном і отримують призи на міжнародних фестивалях.

  Однією з головних причин такого успіху пані Зів вважає міцний оригінальний сценарій. Її часто запитують, чому представники світових гігантів – таких як HBO, Showtime, AMC, Hulu, NBC, CBS – приїжджають до Ізраїлю та звертаються до Keshet у пошуках свіжих ідей для своїх телевізійних проектів. Пані Зів відповідає так: «Думаю, одна з причин – те, що ми не маємо великих бюджетів, аби робити масштабні шоу. І не маємо системи «пілотів», як в США, оскільки на це знову ж таки не вистачає коштів. Тому ми витрачаємо більшу частину свого часу на пошук правильних авторів, у яких є історія, яку вони хочуть розповісти. Вкладаємо зусилля в написання дуже хороших сценаріїв, прискіпливо їх опрацьовуємо. І це себе виправдовує. Ми не можемо дозволити собі використовувати великий бюджет, щоб зняти не дуже хорошу історію».

Проте, акцент на якісному сценарії – це лише один з багатьох важливих аспектів створення серіального контенту, яких торкнеться в своєму виступі пані Зів. Адже в портфелі компанії, яку вона представляє, – безліч цікавих кейсів.

Локомотив Keshet Media Group – телеканал Keshet Broadcasting Channel 12: головний ізраїльський комерційний канал з безкоштовним доступом. Програми Keshet створюються як in-house виробниками, так і незалежними продюсерами і продакшенами, та охоплюють всі жанри, включаючи комедію, реаліті, драму, новинний контент. Також в складі Keshet – кабельний і супутниковий канал Music 24; підрозділ нових медіа, що включає веб-портал Mako з мільйоном унікальних відвідувань в день і близько 180 млн переглядів сторінок на місяць; а ще – безліч популярних веб-сайтів форматів e-commerce і lifestyle.

Виступ Карні Зів «Серіальне виробництво: від локального до глобального. Історія Keshet» відбудеться у другий день KYIV MEDIA WEEK (18 вересня) з 10.00 до 10.40.

Ряд заходів KMW, присвячених виробництву телевізійних серіалів, організовано за підтримки ТРК «Україна», одного з провідних виробників та бродкастерів серіального контенту в Україні. 2018 року до ефіру на каналі заплановано понад 900 прем’єрних годин серіалів, з них 440 годин – україномовні. Загалом 2018 року на каналі відбудуться прем’єри понад 80 серіалів. В осінньому сезоні – близько 50.

Виступ Карні Зів «Серіальне виробництво: від локального до глобального. Історія Keshet» відбудеться у другий день KYIV MEDIA WEEK (18 вересня) з 10.00 до 10.40.

Ряд заходів KMW, присвячених виробництву телевізійних серіалів, організовано за підтримки ТРК «Україна», одного з провідних виробників та бродкастерів серіального контенту в Україні. 2018 року до ефіру на каналі заплановано понад 900 прем’єрних годин серіалів, з них 440 годин – україномовні. Загалом 2018 року на каналі відбудуться прем’єри понад 80 серіалів. В осінньому сезоні – близько 50.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 17–21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). До 31 липня діє спеціальна ціна на реєстрацію.

За анонсами наступних заходів, а також іншими новинами KMW стежте на нашому сайті і Facebook-сторінці медіафоруму.