Новини

Шоуранер: секрети професії від голови сценарного факультету Vancouver Film School

2 серпня 2018, 11:03

Всі нюанси роботи шоуранера – від точки входу в професію до специфіки організації роботи великих сценарних груп – 17 вересня на KYIV MEDIA WEEK в inspiration talk «Шоуранер. Професія для сміливих» Майкла Бейсера (Michael Baser).

Досвід Майкла Бейсера в індустрії – понад 38 років. За цей час він встиг попрацювати з такими великими компаніями як 20th Century Fox, Universal Pictures, Disney, Columbia TriStar і Warner Brothers. Серед його проектів в якості сценариста – комедійний серіал «Повний дім» (Full House) про батька-одинака, що виховує трьох дочок; серіал «Хороші часи» (Good Times) про сім'ю афроамериканців, яка намагається вирватися з бідності; комедійний серіал «Джеферсони» (The Jeffersons) про афроамериканців-скоробагатьків, котрі оселилися в престижному житловому комплексі та намагаються вписатися в світ багатих білих.

Свій виступ на KMW, що відбудеться в форматі inspiration talk, Майкл Бейсер присвятить нюансам роботи сценаристів і шоураннер. Зокрема – зупиниться на тому, як працюють сценаристи в групах і що потрібно, аби організувати цей процес найкращим чином. Також – розповість про специфіку роботи шоуранера та про те, хто й як приходить в цю професію. Ще – поділиться рекомендаціями щодо того, на які нюанси звертати увагу при написанні сценарію для телебачення, і як взагалі розвинути в собі талант сценариста.

«Ідея може прийти до тебе, коли ти просто приймаєш душ. І, якщо тобі пощастить, за півроку 200 людей вже втілюють її в життя », – так пан Бейсер розповідає про унікальність роботи шоуранера. Та продовжує: «Бути шоуранером –  це все одно, що бути в бейсбольній команді. Таку роботу не можна назвати стабільною. Завжди є рейтинги та інші змінні. Це  – не для тих, в кого слабкі нерви. Але в той самий час людям, що працюють в індустрії  – займаються тим, чим і я раніше, – неймовірно пощастило. Адже ми можемо робити те, що любимо, сміятися, працювати з творчими людьми і змінювати щось».

Немає підстав сумніватися у корисності й практичності рекомендацій пана Бейсера, адже саме цьому  розвитку сценарних талантів інших людей  він присвячує свій час як голова факультету сценарної майстерності Ванкуверської школи кіномистецтв (Vancouver Film School), однієї з найвідоміших і найпрестижніших кіношкіл світу.

Заснована 1987 року, Ванкуверська школа кіномистецтв сьогодні надає навчання за 13 напрямками, включаючи акторську та сценарну майстерність, кіно- й телевиробництво, звукорежисуру, інтерактивний та ігровий дизайн, тощо. 2018 року вона стала першою в рейтингу топ-100 міжнародних шкіл з анімації в світі за версією Animation Career Review, а також входить до топ-25 міжнародних шкіл з фільммейкінгу за версією журналу Variety.

Особливість Vancouver Film School, яка приваблює сюди студентів з усього світу,  висока якість і практичний вектор освіти, помножені на оперативність. Навчання ведеться за прискореною моделлю, завдяки чому лише за 12 місяців інтенсивної програми випускники отримують диплом і справжній практичний досвід, затребуваний в індустрії. З дипломом Ванкуверської школи кіномистецтв можна продовжити навчання на 3-му курсі одного з вузів-партнерів в Канаді або США, або ж знайти роботу відразу після випуску. Ця кіношкола  реальна точка входу в світову кіноіндустрію, доступна для студентів будь-якого віку, громадянства та з будь-якою попередньою освітою.

Виступ Майкла Бейсера «Шоуранер. Професія для сміливих», організований за підтримки Vancouver Film School, відбудеться в перший день KYIV MEDIA WEEK (17 вересня) з 17:20 до 18:00.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 1721 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

За анонсами заходів KMW 2018 та іншими новинами медіафоруму стежте на нашому сайті й офіційній Facebook-сторінці.

Vancouver Film School (Ванкуверська школа кіномистецтв) – провідний канадський освітній заклад в сфері кіно, телебачення та суміжних галузей. На даний момент тут представлено 13 напрямків навчання за найбільш затребуваним спеціальностями, включаючи акторську та сценарну майстерність, кіно- й телевиробництво, звукорежисуру, інтерактивний та ігровий дизайн, тощо. Серед випускників Vancouver Film School – безліч професіоналів, які досягли успіху в різних областях кіно- й телеіндустрії. Наприклад – режисер «Клерків» (Clerks, 1994) і «Догми» (Dogma, 1999) Кевін Сміт і режисер «Району №9» (District 9, 2009) Ніл Бломкамп.