Новини

Кастинг-директор «Аватара» та «Американських богів» – inspiration talk на KMW 2018!

6 серпня 2018, 15:00

Марджері Симкін (Margery Simkin)  кастинг-директор, яка працювала з такими режисерами як Джеймс Кемерон, Террі Гілліам і Гільєрмо дель Торо й такими акторами як Том Круз, Джонні Депп і Джулія Робертс,  17 вересня на KYIV MEDIA WEEK розповість про секрети професії та можливості міжнародного кастингу для Голлівуду.

Кастинг-директор – людина за кадром, без якої кіно не відбудеться. Її завдання – обличчя проекту. І Марджері Симкін за свою кар'єру, яка триває понад 30 років, переглянула й відібрала тисячі обличь для безлічі проектів, деякі з яких з повним правом сьогодні можна назвати легендарними.

Наприклад, пані Симкін робила кастинг для «Кращого стрілка» (Top Gun, 1986) Тоні Скотта, фільму, котрий зробив зіркою Тома Круза. А також – для «Страху й ненависті в Лас-Вегасі» (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998) Террі Гілліама, культової екранізації книги Хантера С. Томпсона з Джонні Деппом і Бенісіо дель Торо в головних ролях.

Найбільш знаковий проект, над яким вона працювала, – «Аватар» (Avatar, 2009) Джеймса Кемерона, який отримав 3 «Оскари» та став одним з найкасовіших фільмів в історії. А зараз Марджері Симкін – кастинг-директор другої, третьої та четвертої частин «Аватара», що знаходяться у виробництві.

Також серед проектів Симкін – однієї з найуспішніших та найбільш затребуваних кастинг-директорів Голлівуду нашого часу – біографічна драма Стівена Содерберга «Ерін Брокович» (Erin Brockovich, 2000), за роль в якій Джулія Робертс отримала «Оскар» і «Золотий глобус» як «Краща актриса». Ще – драма Річард Лагравенезе «Письменники свободи» (Freedom Writers, 2007) з Хілларі Свонк, сімейна трагікомедія Девіда Френкеля «Марлі і я» (Marley & Me, 2008) з Оуеном Вілсоном і Дженніфер Еністон, фантастичний бойовик «Тихоокеанський рубіж» (Pacific Rim, 2013) Гільєрмо дель Торо з Чарлі Ханнемом та Ідрісом Ельбою.

Крім того, пані Симкін займалася кастингом для багатьох серіалів, включаючи два минулорічних хіта –  «Американські боги» (American Gods) та «Зоряний шлях: Діскавері» (Star Trek: Discovery).

«Легко розгледіти велике. Легко розпізнати ідеальне попадання. Але набагато більший виклик для кастингу – це коли все дуже добре, але не досконало. Те, що в цей момент відбувається, можна назвати стрибком віри. І цей стрибок – саме те, що я роблю. Я не знаю, як актори грають, – це щодня мене вражає. І я не знаю, як пояснити вам те, що знаю я. Але я знаю, що коли люди заходять в кімнату і грають сцену, то, навіть якщо вони роблять це не ідеально, ви можете побачити якусь обіцянку. В цьому й полягає мистецтво кастинг-директора – в умінні бачити такі обіцянки. Ось мій талант», – каже Марджері Симкин.

У своєму виступі на KMW 2018, організованому за підтримки Vancouver Film School, вона розповість про те, як розвинути в собі подібний «рентгенівський зір». А також Марджері Симкін – номінант безлічі премій в галузі кіно та театру, кастинг-директор з величезним досвідом роботи з провідними режисерами над проектами різної спрямованості – поділиться різноманітними професійними секретами та зробить особливий акцент на питаннях і можливостях міжнародного кастингу для Голлівуду.

Inspiration talk Марджері Симкін відбудеться в перший день KYIV MEDIA WEEK (17 вересня) з 16:10 до 17:00.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 17–21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

За анонсами заходів KMW 2018 та іншими новинами медіафоруму стежте на нашому сайті й офіційній Facebook-сторінці.

Vancouver Film School (Ванкуверська школа кіномистецтв) – провідний канадський освітній заклад в сфері кіно, телебачення та суміжних галузей. На даний момент тут представлено 13 напрямків навчання з найбільш затребуваних спеціальностей, включаючи акторську й сценарну майстерність, кіно- та телевиробництво, звукорежисуру, інтерактивний та ігровий дизайн, тощо. Серед випускників Vancouver Film School – безліч людей, що досягли успіху в різних областях кіно - та телеіндустрії. Наприклад – режисер «Клерків» (Clerks, 1994) і «Догми» (Dogma, 1999) Кевін Сміт і режисер «Району №9» (District 9, 2009) Ніл Бломкамп.