Новини

Як створити серіальний суперхіт: кейс від шоуранерів Mad Men

7 серпня 2018, 15:40

19 вересня на KYIV MEDIA WEEK виступлять Марія та Андре Жакметтони (Maria and Andre Jacquemetton) – шоуранери «Божевільних» (Mad Men), проекту, який тричі отримував «Золотий глобус» як «Кращий драматичний серіал», а також взяв чотири рекордні Primetime Emmy Award поспіль в цій самій номінації.

Партнери в житті та в роботі, сценаристи й продюсери Марія та Андре Жакметтони створювали перші шість сезонів проекту і лишили його перед 7-м фінальним сезоном, аби підписати контракт з Warner Bros Television на розробку серіалів для кабельного телебачення.

Саме тоді, коли подружжя Жакметтонів було в команді шоуранерів серіалу – в період з 2007 по 2013 роки, – він і став міжнародним хітом. А також – зайняв 7-му сходинку в списку 101-го серіалу з кращими сценаріями в історії телебачення за версією Гільдії сценаристів США.

«Божевільні» принесли Марії та Андре безліч номінацій і перемог на найпрестижніших профільних преміях, включаючи WGA Award (TV), PGA Award, OFTA Television Award, а також Primetime Emmy.

Крім «Божевільних», у фільмографії цього успішного дуету ще багато гучних проектів. Наприклад, такі серіали як «Рятувальники Малібу» (Baywatch), «Мисливці за старожитностями» (Relic Hunter), «Зоряний шлях: Ентерпрайз» (Star Trek: Enterprise), «Версаль» (Versailes), «Романови» (The Romanoffs) та багато інших.

«Це була команда, в якій кожен знаходився на піку форми. В нас були люди з неймовірним талантом до розповідання й написання історій, кожен з яких мав різний життєвий досвід. Хтось раніше займався рекламою, хтось – ситкомами, хтось – драмою. Важливим правилом в кімнаті сценаристів був т. з. «конус мовчання», завдяки якому вона стала простором, сповненим довіри. Адже часто історія виходить з безпосереднього життєвого досвіду людей, які її пишуть, і дуже важливо, аби вони могли відчувати себе комфортно, коли діляться своїми інтимними спогадами. Крім того, від кожного в команді очікували активної участі у дослідницькій роботі. Така висока увага до деталей була частиною того, що зробило це шоу особливим», – згадують Марія та Андре Жакметтони про процес роботи над «Божевільними».

На своєму виступі, організованому за підтримки Vancouver Film School, зіркові гості KMW 2018 поділяться подробицями і секретами свого гучного проекту, а також розкажуть про специфіку створення серіалів і роботи шоуранера на американських каналах.

Виступ Марії та Андре Жакметтонів відбудеться в третій день KYIV MEDIA WEEK (19 вересня) з 17:20 до 18:10.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 17–21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

За анонсами заходів KMW 2018 та іншими новинами медіафоруму стежте на нашому сайті й офіційній Facebook-сторінці.

Vancouver Film School (Ванкуверська школа кіномистецтв) – провідний канадський освітній заклад в сфері кіно, телебачення та суміжних галузей. На даний момент тут представлено 13 напрямків навчання за найбільш затребуваними спеціальностями, включаючи акторську і сценарну майстерність, кіно- й телевиробництво, звукорежисуру, інтерактивний та ігровий дизайн, тощо. Серед випускників Vancouver Film School – безліч людей, що досягли успіху в різних областях кіно- й телеіндустрії. Наприклад – режисер «Клерків» (Clerks, 1994) і «Догми» (Dogma, 1999) Кевін Сміт і режисер «Району №9» (District 9, 2009) Ніл Бломкамп.