Новини

Прямі ефіри: як спеціальний софт робить їх простішими та зручнішими

14 серпня 2018, 14:16

19 вересня на KYIV MEDIA WEEK Рамі Ліндхольм, телережисер провідної фінської компанії YLE, що займався постановкою «Євробачення» (Eurovision), розповість, як інноваційне програмне забезпечення допомагає телевізійним продюсерам і режисерам великомасштабних проектів live-формату.

YLE — фінська державна телерадіокомпанія, що включає в себе безліч підрозділів: загальнонаціональні телеканали, міжнародні телеканали, загальнонаціональні та локальні радіостанції, а також інтернет-радіо.

Рамі Ліндхольм, телевізійний режисер YLE, в портфоліо якого — кілька сотень телешоу різних форматів: реаліті, ток-шоу, документальні проекти. Сфера його професійної діяльності дуже широка — від простих зйомок однієї камерою до режисури живих концертів світового масштабу, таких, як пісенний конкурс «Євробачення». Рамі Ліндхольм спеціалізується на пошуку нових способів створення телевізійного контенту та підтримки великих мультимедійних проектів з використанням найпередовіших технологій і нових інструментів. Він — людина, яка з власного досвіду знає про всі складнощі планування та ведення прямих ефірів. А також — про те, як впоратися з цими складнощами, максимально ефективно керуючи виробничим процесом.

Свій воркшоп на KMW 2018 пан Ліндхольм присвятить темі специфіки роботи телевізійних продюсерів і режисерів великомасштабних проектів live-формату, приділивши особливу увагу аспекту програмних рішень, які допомагають оптимізувати роботу великої команди. Зокрема, він розповість про Cuepilot — програмне забезпечення для керування живими музичними шоу, і Dramatify — мобільну продакшн-платформу з управління проектами для теле-, кіно- та інших видів виробництва і розповсюдження контенту.

«На сьогодні існує величезна потреба в цифрових інструментах, які роблять процес продакшну чіткішим, плавним, послідовним і впорядкованим. Адже телевізійні шоу стають все складнішими: з великою кількістю екранів, налаштувань, зі складною графікою та реквізитом. При цьому, спеціальне програмне забезпечення, яке існувало раніше і все ще використовується зараз, в основному призначено для виробництва новинних програм і драм. А потреби і завдання розважальних шоу —інші», — пояснює Рамі Ліндхольм.

У своєму виступі він розповість, як саме Dramatify та Cuepilot допомагають йому вирішувати ці завдання, зробивши акцент на власних проектах, реалізованих з використанням даного програмного забезпечення — конкретних кейсах, деталях і прикладах. А також — приділить увагу розбору поетапної процедури створення складних мультимедійних продуктів з використанням найсучасніших технологій.

Воркшоп Рамі Ліндхольма «Софт для командної роботи. Великі шоу в прямому ефірі — планування, управління, режисура» відбудеться в третій день KYIV MEDIA WEEK (19 вересня) з 18:20 до 19.00.

А раніше в цей самий день, з 16:20 до 17:00, на медіафорумі виступить Анніка Лідне (Annika Lidne), СЕО та співзасновниця Dramatify, яка також розповість про особливості роботи з даною платформою, окремо зупинившись на можливостях її застосування у виробництві фільмів і серіалів з великою кількістю знімальних днів.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 17–21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

За анонсами заходів KMW 2018 та іншими новинами медіафоруму стежте на нашому сайті й офіційній Facebook-сторінці.