Новини

Міжнародна копродукція в Європі: case study від виконавчого продюсера «Берлін, я люблю тебе»

29 серпня 2018, 12:31

18 вересня на KYIV MEDIA WEEK Скаді Ліз (Skady Lis) – продюсер з багаторічним досвідом і засновниця німецької компанії Getaway Pictures – розповість про особливості пошуку фінансування для проектів спільного виробництва та їхньої реалізації.

Скаді Ліз має великий досвід у сфері фінансування кіновиробництва. Свого часу вона працювала в діловому та юридичному департаментах продакшн-компанії X Filme, серед співзасновників якої режисер Том Тиквер і продюсер Штефан Арндт, де займалася фінансуванням виробництва й дистрибуцією понад 35 національних та міжнародних художніх фільмів.

Пізніше, 2009 року, Скаді Ліз заснувала власну компанію Getaway Pictures – з головним офісом у Берліні (Німеччина) та представництвом у Лос-Анджелесі (США, Каліфорнія). Невдовзі компанія Getaway Pictures стала добре відома як надійний майданчик для міжнародного незалежного кіно. Компанія фокусується на міжнародних спільних проектах з Німеччиною і завжди шукає нові, унікальні ідеї з чіткою комерційної основою.

Серед найбільш відомих продюсерських проектів Скаді Ліз – «Прощавай, Бафана» (Goodbye Bafana, 2007), біографічна драма режисера Біллі Аугустома з Дайан Крюгер і Джозефом Файнсом у головних ролях, що отримала престижну нагороду Berlinale Peace Award (фільм було продано в понад 20 країн). Також – «Монгол» (Mongol, 2007) Сергія Бодрова, що став першим в історії представником Казахстану в оскарівській номінації «Кращий фільм іноземною мовою». Ще – «Забавні ігри» (Funny Games U.S., 2007) Міхаеля Ханеке з Наомі Уоттс, Тімом Ротом і Майклом Піттом, показані на престижних кінофестивалях, включаючи Sundance та London Film Festival.

А 2017-го Скаді Ліз стала копродюсером продовження знаменитої франшизи «зізнань у коханні містам» – стрічки «Берлін, я люблю тебе» (Berlin, I Love You, 2018) з такими зірками як Хелен Міррен, Кіра Найтлі та Міккі Рурк (прем'єра фільму за підтримки студії Warner Bros. запланована на цей рік).

У своєму виступі на KYIV MEDIA WEEK, організованому за підтримки Держкіно та Української Кіноасоціації, Скаді Ліз окремо зупиниться саме на кейсі «Берлін, я люблю тебе» і розповість про специфіку роботи копродюсерів над таким складним проектом: частках відповідальності, особливостях дистрибуції тощо. 

Ще вона поділиться історією становлення та розвитку своєї компанії Getaway Pictures – незалежної платформи виробництва фільмів, що динамічно розвивається та займається продюсуванням і фінансуванням оригінального й затребуваного контенту для кіно та телебачення.

А також Скаді Ліз приділить особливу увагу питанням міжнародної копродукції в Європі, пошуку фінансування – як приватних інвестицій, так і soft money, – і тим широким можливостям, які відкриваються зараз в цій сфері для країн Східної Європи, включно з Україною.

Case study Скаді Ліз «Фінансування кіно та копродукція в Європі. Getaway Pictures» відбудеться у другий день KYIV MEDIA WEEK (18 вересня) з 14:00 до 14:50.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 17–21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут

За анонсами заходів KMW 2018 та іншими новинами медіафоруму стежте на нашому сайті й офіційній Facebook-сторінці.

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури України. Державне агентство України з питань кіно реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Українська Кіноасоціація (УКА) – фахове неприбуткове відкрите об’єднання продюсерів телебачення і кінематографії, що представляє інтереси галузі виробництва аудіовізуального контенту України. Одним з основних завдань УКА є створення сприятливих умов для вітчизняної індустрії, разом, у співпраці, з органами державної влади та представниками міжнародних структур.