Новини

SMALL WORLD. BIG IDEAS 2018: хто обиратиме кращого з кращих

3 вересня 2018, 17:18

Стали відомі імена членів міжнародного експертного журі, яке 17 вересня на KYIV MEDIA WEEK визначить переможця серед п'яти фіналістів конкурсу розважальних форматів SMALL WORLD. BIG IDEAS.

Оцінювати проекти, які пройшли до фіналу, журі буде за тими ж критеріями, що й в першому етапі конкурсу. А саме – враховується яскравість, креативність та оригінальність ідеї. Також – потенціал створення циклу, універсальність (в контексті можливості адаптації формату на різних територіях світу), трансмедійність тощо. Але якщо на початковому етапі всі заявки представлялися учасниками конкурсу заочно та в максимально лаконічній формі, то тепер у кожного з 5 фіналістів буде цілих 15 хвилин на особисту презентацію своєї ідеї в будь-якому зручному форматі.

Оцінювати презентації буде міжнародна панель з трьох експертів з величезним досвідом в області дистрибуції та виробництва контенту.

Один з членів журі – Тім Кресценті (Tim Crescenti), співзасновник і президент міжнародної дистрибуторської компанії Small World IFT (США), головного партнера SMALL WORLD. BIG IDEAS. До того, як 2005 року заснувати власну компанію, Тім Кресценті був віце-президентом з міжнародних форматів Sony Pictures Television International, а також – віце-президентом з питань міжнародного виробництва Fox World. Саме Тім Кресценті відкрив світові такі популярні формати як Dragons 'Den, I Survived a Japanese Game Show, All-Star Lifeguards, Silent Library, Miss Country Girl і Japanizi Going Going Gong! Й цілком можливо, що формат-переможець SMALL WORLD. BIG IDEAS 2018 незабаром поповнить цей список міжнародних хітів, адже за умовами конкурсу він увійде до каталогу Small World IFT і компанія стане його ексклюзивним представником на міжнародному ринку.

Компанію Тіму Кресценті в журі складе Джастін Скроджі (Justin Scroggie) – всесвітньо відомий Форматний доктор, незалежний експерт з 30-річним досвідом в індустрії, лауреат премії BAFTA та співзасновник консалтингової фірми The Format People, що допомагає топ-виробникам контенту по всьому світу доводити їхні ідеї до досконалості. Серед проектів, над якими працював Джастін Скроджі, наприклад, медичне ігрове шоу Doctors vs. Internet (NRK), ліцензоване на 12 територій, і кулінарне шоу Chef In Your Ear (дистрибуція Warner Bros.), адаптоване в 9 країнах.

А третім членом панелі експертів стане Олексій Гладушевський. На даний час він – генеральний продюсер Нового каналу, а раніше керував творчим об'єднанням, що знімало топ-проекти для українського телебачення. Зокрема, 2011 року він розпочав роботу над реаліті «Зважені та щасливі», а з 2012 року очолив ТО, куди додалося шоу «Холостяк». 2013 року ТО створило гучний другий сезон проекту «Вагітна у 16». Три сезони модельного реаліті «Супермодель по-українськи» та сезон «Топ-модель по-українськи» також були створені ТО під керівництвом Олексія Гладушевського.

Експертам треба буде оцінити 5 кращих проектів, раніше відібраних для фіналу з більш ніж 40 заявок, що надійшли на конкурс SMALL WORLD. BIG IDEAS 2018 з різних країн світу. До топ-5 увійшли:

  • Віктор Булига (Україна) – проект «Брат за брата, сестра за сестру»
  • Андрій Бабкін (Україна) – проект F*ck-up and win!
  • Jokin Etcheverria (Іспанія) – проект President Me
  • Павло Лінєвич (Україна) – проект «Син маминої подруги»
  • Євгенія Зінько (Україна) – проект «Клуб "Заодно"»

Фінал IV конкурсу ідей розважальних форматів SMALL WORLD. BIG IDEAS 2018 відбудеться 17 вересня на KYIV MEDIA WEEK (готель Hyatt Regency Kyiv) з 11:10 до 12:50.

Для його переможця партнери конкурсу підготували цінні призи. Як вже згадувалося вище, компанія Small World IFT (США) включить формат-переможець до свого каталогу та стане його ексклюзивним дистрибутором на міжнародному ринку. Міжнародний партнер SMALL WORLD. BIG IDEAS і KMW – MIPCOM (Франція) – забезпечить переможцю бейдж учасника MIPTV і MIPFormats 2019, а тревел-партнер, компанія КИЙ АВІА – переліт та проживання у Франції під час участі в Канському ринку. Також ще одним цінним призом для переможця стане квадрокоптер DJI Mavic Pro Platinum від компанії «Цитрус» – інноваційного партнера проекту.

Вже зовсім скоро ми дізнаємося, чию ідею члени авторитетного експертного журі визнали найбільш креативною, оригінальною та потенційно успішною. А поки організатор конкурсу, компанія Media Resources Management, бажає успіху всім учасникам фіналу!

За новинами конкурсу SMALL WORLD. BIG IDEAS 2018 та іншими анонсами медіафоруму стежте на сайті й офіційній Facebook-сторінці KYIV MEDIA WEEK.