Новини

Радіо в Україні: актуальні виклики й великі перспективи

14 вересня 2018, 15:12

19 вересня на KYIV MEDIA WEEK відбудеться спеціальна панельна дискусія за участю провідних експертів радіоіндустрії, присвячена найбільш нагальним питанням галузі.

Модератором панелі стане генпродюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін. В рамках дискусії її учасники обговорять найактуальніші питання галузі, а також перспективи розвитку – як найближчі, так і довгострокові.

Зокрема, одним з питань стане перехід з 1 вересня телебачення в Україні на цифрове мовлення – і, як наслідок, звільнення частот у верхньому FM-діапазоні. Хто візьме участь в конкурсі на них – мережеві станції, місцеві мовники, «Суспільне мовлення»?

Також експерти торкнуться теми розмовного радіо – особливо, в контексті мовлення локальних громад: чи має цей напрямок майбутнє в Україні?

А ще – піднімуть питання перспектив в нашій країні системи цифрового радіомовлення DAB +. Цього року Нацрада почала експериментальне мовлення цифрового мультиплексу в Києві – чи стане це початком нової ери для радіо або так і залишиться разовим експериментом?

Учасниками панельної дискусії стануть: член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский, народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Владислав Севрюков, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Катерина М'ясникова, глава Асоціації цифрових радіомовників Богдан Болховецький, представники Громадського мовника, Радіокомітету. А також до панелі, організованої за підтримки одного з найбільших світових операторів супутникового зв'язку Eutelsat, приєднається Сабріна Плувінаж (Sabrina PLUVINAGE), директор з продажу Eutelsat в Україні.

Панельна дискусія «Радіо в Україні: виклики та перспективи» відбудеться в третій день KYIV MEDIA WEEK (19 вересня) з 10:00 до 10:40.

До відкриття медіафоруму KYIV MEDIA WEEK, який відбудеться 17–21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна), залишилося лише кілька днів. Встигнути зареєструватися ви можете тут.

За анонсами заходів KMW 2018 та іншими новинами медіафоруму стежте на нашому сайті й офіційній Facebook-сторінці.