Новини

На KYIV MEDIA WEEK оголосили дату прем'єри «Захара Беркута»

19 вересня 2018, 19:39

У рамках круглого столу «Промо і прокат кіно. Стратегія win-win», що відбувся 19 вересня на міжнародному медіафорумі KYIV MEDIA WEEK, лідери українського продакшн, дистрибуційного і телевізійного ринків України оголосили дату прем'єри одного з наймасштабніших кінопроектів, що перебуває на етапі пост-продакшну, – історичного екшна «Захар Беркут». Продюсер проекту Єгор Олесов (компанія Kinorob) повідомив, що стрічка вийде в український прокат за рік – 10 жовтня 2019 року.

Генеральним медіапартнером фільму стане телеканал «Україна». Стрічку, зняту за мотивами однойменної повісті Івана Франка, випускає в прокат провідний дистриб'ютор національного кіно – компанія Ukrainian Film Distribution. Таке об'єднання лідерів ринку надає нового масштабу національному релізу і забезпечить залучення до проекту спонсорів та комерційних партнерів. Засновники розраховують встановити новий рекорд відвідуваності українського кіно і залучити на фільм у кінотеатри країни 700 тис. глядачів.

«Захар Беркут» – масштабний знаковий кінопроект, який має всі шанси стати справжнім проривом не тільки для вітчизняної кіноіндустрії, але й показати певні результати на міжнародному ринку, – зазначив продюсер картини Єгор Олесов. – І нам дуже імпонує те, що заради успіху фільму свої зусилля об'єднали лідери медіаринку України: найбільша українська студія FILM.UA Group, телеканал номер один – «Україна», який стане генеральним медіапартнером і бродкастером стрічки, також безперечний лідер серед дистриб'юторів національного кіно – компанія Ukrainian Film Distribution».

«Повість «Захар Беркут», її цінності і сенси – патріотизм, захист своєї домівки, своєї родини, особиста свобода і відповідальність, великі, сильні, справжні почуття – дуже важливі для нашої самоідентифікації. Вони лунають сьогодні як ніколи актуально. Екранізація одного з найулюбленіших і популярних творів української літератури, безумовно, стане головною кінопрем'єрою майбутнього року, яку ми, як найрейтинговіший телеканал країни, підтримаємо масштабною промокампанію. Упевнена, наша співпраця допоможе якісному національному кіно привернути якнайширшу аудиторію», – прокоментувала Вікторія Корогод, директор телеканалу «Україна».

«Ми маємо всі підстави вважати, що фільм «Захар Беркут» стане знаковою подією для українського кіно і буде одним з лідерів касових зборів національного кінопрокату», – зазначив Андрій Дяченко, директор компанії UFD.

Події у кінофільмі відбуваються 1241 року. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою прямує на захід, знищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак уночі декілька місцевих мисливців – брати Беркути потайки пробираються до табору і звільняють полонених. Розлютившись, хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього йому знадобився зрадник серед місцевих, який відкрив йому таємний прохід у горах. Проте у нечисленної громади гірських мисливців, очолюваних Захаром Беркутом, був свій план щодо цілковитої перешкоди подальшого просування заклятого ворога. Режисерами фільму стали Ахтем Сеітаблаєв і Джон Вінн. Зйомки фільму проходять за підтримки Державного агентства України з питань кіно у співпраці з голлівудськими продюсерами Джеффом Райсом, Раджей Коллінз і Юрієм Карновським, представниками американської кінокомпанії Cinema Day. Сценарій написали Ярослав Войцешек і Річард Ронат.