Новини

KYIV MEDIA WEEK 2019: ефективні бізнес-моделі, креатив та інноваційні технології у виробництві контенту

23 липня 2019, 13:07

Продовжується реєстрація на IX міжнародний форум KYIV MEDIA WEEK – головну медійну подію року, що відбудеться 16-19 вересня 2019 року в Києві. Формат медіафоруму традиційно буде побудовано так, щоб учасники могли сформувати оптимальну програму згідно зі сферою інтересів та відвідати максимальну кількість цікавих і корисних івентів.

Дев’ятий міжнародний медіафорум KYIV MEDIA WEEK присвячено сучасним технологіям і трендам, реалізації креативних підходів та впровадженню нових ефективних бізнес-моделей у галузях теле- й кіновиробництва. Форум має на меті зібрати головних гравців медіабізнесу, представників креативних індустрій та всіх, хто цікавиться проблемамисучасної міжнародної та української кіно- та телеіндустрії. В рамках програми KMW заплановано низку заходів, різноманітних за тематикою і наповненням, що будуть цікавими не тільки професіоналам медіаринку, а й представникам дотичних галузей. Завдяки гнучкому формату проведення форуму учасники зможуть самостійно спланувати свій графік і отримати максимум корисної інформації та прикладних знань. Традиційно кожен з днів форуму буде наповнений івентами різних напрямків, що охоплюють майже усі сфери виробництва контенту. Вперше на форумі плануються до обговорення теми штучного інтелекту (Artificial Intelligence) та машинного навчання (Machine Learning), також відбудуться івенти, присвячені використанню блокчейн-технологій у галузі виробництва та дистрибуції аудіовізуального продукту.

Минулорічний форум зібрав 130 спікерів з усього світу, які виступили на 44 профільних заходах. KYIV MEDIA WEEK 2019 обіцяє залучити ще більшу кількість учасників та цікавих спікерів міжнародного рівня. 

Ряд секцій буде присвячено проблемам, досягненням та перспективам розвитку українського ринку. До роботи над цими секціями долучилися головні організації, що беруть безпосередню участь у розвитку кіноіндустрії та медійного ринку України. На форумі планується широке обговорення тем, пов’язаних із вітчизняним кіно- й телепродуктом, перспективами його розвитку й дистрибуції на міжнародних ринках, що корелює з трендом останніх років – всесвітнім успіхом локального неангломовного контенту. Як один із прикладів розглядатиметься успішний кейс нового серіалу українського виробництва «Схованки» (Hide and Seek), який ще на ранній стадії розробки був взятий на дистрибуцію одним із найбільших європейських медіахолдингів ZDF Enterprises.

Щороку KMW розширює свої кордони і залучає до участі та співпраці дедалі більшу кількість офіційних міжнародних делегацій. Цьогоріч у медіафорумі візьмуть участь представники кіно- й телеіндустрії з Китаю, Канади, Кореї, тому частина його програми буде поповнена спеціальними скринінгами та секціями, присвяченими медіаринкам і особливостям співпраці з цими країнами.

У рамках тематичного блоку «Бізнес» виступить шеф-редактор міжнародного медіапартнера KMW – С21 Media, що розкриє тему «Міжнародна контент-індустрія: тренди, виклики та можливості». А в рамках секції «Технології» відбудеться ексклюзивний івент, присвячений темі блокчейну й перспективам використання цієї технології у галузі медіа.

Мануель Бадел (Manuel Badel) – консультант та спікер, засновник компанії Badel Mediaщо спеціалізується на електронних фінансових системах, виробництві та дистрибуції контенту та бізнес-моделях, розповість про виклики, з якими стикається сучасна медіаіндустрія у зв’язку зі стрімкими змінами на ринку, чому блокчейн може стати розв’язанням багатьох актуальних проблем. Він також окреслить перспективи використання цієї технології як нової бізнес-моделі. Певна частина презентації торкнеться популярної теми криптовалют, але основна увага буде приділятися новим підходам до управління правами, монетизації, фінансування, маркетингу, а також розповсюдженню контенту. 

Співзасновниця швейцарської компанії The WIT Вірджинія Муслер (Virginia Mouseler), яка вже другий рік поспіль є аналітичнимпартнером KMW, готує для гостей KMW 2019 дві ексклюзивні презентації про глобальні тренди споживання контенту та про глобальні серіальні тренди. На учасників медіафоруму чекають також дві спеціальні секції від Девіда Чіарамелли (David Ciaramella), менеджера з комунікацій K7 Media. У першій презентації та скринінгу «Еволюція стримінгових сервісів: що далі?» йтиметься про перспективи розвитку стримінгових сервісів, а друга буде присвячена темі дитячого контенту: «Нові та найкращі шоу для дітей». Нагадаємо, K7 Media – міжнародна медіаконсалтингова компанія, що надає інформацію та аналітичні дані про тенденції світового контенту для найбільших гравців ринку. Компанія вже п’ятий рік поспіль є інтелектуальним партнером KYIV MEDIA WEEK. 

Іще один постійний партнер медіафоруму – компанія CEETV – проведе в рамках KMW панельну дискусію «Рецепти успіху серіальних хітів з Центральної та Східної Європи». До участі в ній запрошено представників найновіших хайпових та перспективних проектів цього жанру з регіону.

У партнерстві з міжнародним дистриб’ютором Small World IFT (США) та найбільшим міжнародним ринком аудіовізуального контенту MIPCOM (Франція) у другий день KMW буде проведено фінал п’ятого міжнародного конкурсу ідей SMALL WORLD. BIG IDEAS. Переможець отримає унікальні можливості для професійного розвитку на міжнародному рівні, а його формат – путівку у світ та шанс підкорити глядачів усіх континентів. Заявки на участь приймаються до 16 серпня включно. У конкурсі можуть взяти участь роботи на будь-якій стадії готовності – від ідеї («паперовий формат») до продукту, який уже з'являвся в ефірі. Це дає змогу залучити до участі у конкурсі найширше коло учасників.

Традиційними для KMW стали тематичні блоки в програмі медіафоруму, організовані за підтримки спеціальних партнерів. Так, спонсором лінійки заходів «Серіали» вже третій рік поспіль є ТРК «Україна», а Держкіно України традиційно підтримує секції, присвячені кінобізнесу.

Продовжуючи плідне партнерство з KMW, Громадська спілка «Ініціатива Чисте небо» представить ІІІ конференцію для правовласників та виробників контенту, присвячену темі боротьби із крадіжкою контенту та захисту авторських прав в Україні: «Боротьба з піратством в Україні: 5 «навіщо» та результати боротьби з крадіжкою контенту». Захід відбудеться в рамках другого дня KMW і зацікавить передусім правовласників і виробників контенту, власників бізнесу, а також юристів українських і міжнародних компаній. Індустріальний Телевізійний Комітет (ITK), Українська кіноасоціація (УКА) та Український культурний Фонд (УКФ) також підтримують KMW та беруть активну участь в організації низки секцій.

KYIV MEDIA WEEK 2019 відбудеться 16-19 вересня 2019 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Ознайомитися з програмою форуму можна на нашому сайті, а стежити за свіжими новинами – на сторінці форуму в Facebook.

KYIV MEDIA WEEK (KMW) – найбільший медіафорум Центральної та Східної Європи, головна медійна подія в Україні, що об’єднує міжнародний ринок контенту та ряд ексклюзивних B2B-заходів.

З 2011-го KYIV MEDIA WEEK щороку проводиться в Києві і є платформою для продуктивного спілкування головних гравців медіабізнесу країн нашого регіону з колегами та партнерами з усього світу. Щоразу KMW збирає сотні учасників із більш як 35 різних країн. KMW є бізнес-майданчиком для професіоналів медіа і джерелом натхнення для широкої аудиторії, яка цікавиться світовими трендами виробництва й дистрибуції різних видів контенту, а також досвідом та інсайтами міжнародних медіаекспертів і представників креативних індустрій інших країн. Організатор – медіаконсалтингова компанія Media Resources Management.