Новини

Кримінальна драма ITV та Netflix «Марчелла»: від ідеї до екрана

30 липня 2019, 11:15

16 вересня на KYIV MEDIA WEEK 2019 Нікола Лардер (Nicola Larder), розповість про кейс хітового серіалу від Netflix та ITV, нуарну детективну драму «Марчелла» (Marcella), нагороджену премією «Еммі». Серіал було створено відомим шоуранером Гансом Розенфельдтом, творцем іншого нуарного хіта «Міст». Виконавча продюсерка Нікола Лардер розкриє таємниці виробництва серіалу від ідеї до виходу на екрани.

Для своєї презентації вона обрала формат case study, тому головний акцент буде зроблено на практичних питаннях, продюсерському підході та деталях виробництва. 

Нікола Лардер має неабиякий досвід виробництва серіалів. Вона працювала на ВВС і брала участь в багатьох популярних проектах: «Вулиця Ватерлоо» (Waterloo road), «Катастрофа» (Casualty), «Нові трюки» (New tricks). Пізніше як виконавча продюсерка на Sky Drama Commissioning випустила драми «У Тунелі» (The Tunnel) і «Дракула» (Dracula). Згодом стала незалежною продюсеркою і, спільно із Buccaneer Media, розпочала роботу над серіалом «Марчелла» (Marcella). 

«Марчелла» (Marcella) – британський кримінально-детективний серіал у стилі нуар, написаний, спродюсований і знятий відомим шведським сценаристом Гансом Розенфельдтом, головну роль виконує Анна Фріл (Anna Friel). Перший сезон «Марчелли» отримав престижну премію «Еммі».

Вперше «Марчелла» вийшла в ефір британської мережі ITV навесні 2016 року. Тоді серіал зібрав аудиторію 7,6 млн. глядачів, а прем’єра другого сезону – 5,1 млн. Тим часом, серіал з'явився на платформі Netflix, і став доступний на більш ніж 200 територіях по всьому світу. Восени 2019 року очікується прем'єра третього сезону серіалу. Компанія Polar+, що є частиною Canal+ group, нещодавно купив ексклюзивні права на трансляцію першого сезону на території Франції. 

Дія серіалу розгортається в сучасному Лондоні, де колишній детектив Марчелла Бекленд намагається впоратися з психологічною травмою після розлучення з чоловіком. Вона вирішує повернутися до роботи у відділ розслідування злочинів і виявляє, що справи, над якими вона працює, можуть бути безпосередньо пов'язані із її особистою драмою.

Презентація-сase study від виконавчої продюсерки Ніколи Лардер про створення всесвітньо відомого серіалу «Марчелла», відбудеться в перший день форуму KYIV MEDIA WEEK 16 вересня о 10:00. Ця презентація є частиною лінійки заходів KMW, присвячених виробництву телевізійних серіалів, що організована за підтримки Телеканалу «Україна».

Телеканал «Україна» – провідний національний телеканал країни. За підсумками 2018 року, посідає перше місце в рейтингу загальнонаціональних каналів за всіма основними аудиторіями. В ефірі каналу представлені різні жанри телевізійного продукту: серіали, інформаційні та розважальні програми, соціальні та публіцистичні ток-шоу, музичні, гумористичні, документальні проекти, футбольні трансляції. Канал «Україна» є лідером кіносеріального виробництва. Щороку в ефір виходить близько 1 000 прем’єрних годин серіалів загалом. У 2019 році на каналі заплановано прем’єри понад 80 серіалів, восени – близько 50.

За анонсами подальших заходів на тему серіального виробництва та іншими новинами KMW стежте на нашому сайті та офіційній Facebook-сторінці.

KYIV MEDIA WEEK відбудеться 16-19 вересня 2019 року в Hyatt Regency Kyiv (вул. Алли Тарасової, 5, Київ, Україна).