Новини

«Схованки» – саse study

15 серпня 2019, 17:56

Серіал «Схованки» (HIDE AND SEEK), створений FILM.UA Group – це перша українська нуарна кримінальна драма, яка має всі шанси стати найуспішнішим на сьогодні українським серіалом, що отримав міжнародне визнання. Безпрецедентним для української драми є те, що серіал ще на ранніх стадіях розробки був узятий на дистрибуцію одним із найбільших європейських медіахолдингів — ZDF Enterprises (дистриб'ютор, який представив світу серіал «Міст» (THE BRIDGE). Крім цього, проект став першим українським серіалом, що пройшов відбір престижного телефоруму MIP Drama Buyers Summit 2019, який щорічно проводиться в Каннах і є частиною найбільшого ринку контенту MIPTV. Робоча версія проекту ввійшла у скринінг для міжнародних баєрів,  разом із серіалами від Netflix, BBC та іншими світовими компаніями. «Схованки» вже неодноразово підтвердили свою художню цінність, пройшовши конкурсний відбір і ставши учасником декількох ключових міжнародних телефестивалів. Щоб показати масштаб,зазначимо, що кейс серіалу «Схованки» із секцією «питання і відповіді» (Q & A), був презентований в рамках великих галузевих івентів: The Great Series Summit (Колон, Німеччина), Series Series (Фонтенбло, Франція). Далі у планах – участь у першому фестивалі телевізійних і онлайн-серіалів Центральної та Східної Європи Serial Killer, який проходить у Чехії, місто Брно. 

Мірела Настасе, керівниця ZDFE.Drama, поділилась своїми враженнями від презентації українського серіалу на MIPTV: «Відгуки просто феноменальні! «Схованки» стали одними із десяти фіналістів конкурсу серед найочікуваніших серіальних проектів на Buyers Summit у Каннахі це справжній успіх! Після показу 15-хвилинного тизера, спеціально створеного для MipDrama, реакція  була приголомшливою. Експерти відзначили високий рівень виробництва, кастингу та якість операторської роботи».

«Схованки» – 8-серійна драма, в якій співіснують елементи нуара і трилера. Складні сюжетні лінії та вражаючі візуальні ефекти створюють емоційну напруженість та змушують глядача співчувати головним героям. Драма має складну і багаторівневу структуру, у яку, окрім основної сюжетної лінії,  інтегровані численні другорядні. Головні ролі в серіалі виконали Юлія Абдель Фаттах, Петро Риков, В'ячеслав Довженко та інші. Продюсери – Віктор Мирський, Олеся Лук'яненко та Андрій Ризванюк. Автор сценарію – Симор Гласенко, режисер – Ірина Громозда.

На KYIV MEDIA WEEK відбудеться презентація-case study, присвячена міжнародному успіху серіалу українського виробництва, де вперше об'єднаються виступи творців/продюсерів, бродкастерів і міжнародного дистриб'ютора. Відвідувачі форуму матимуть унікальний шанс побачити окремі епізоди серіалу «Схованки» і дізнатися про досвід творців серіалу.

Сase study презентують креативна продюсерка серіалу Олеся Лук'яненко (креативна продюсерка FILM.UA Group), ко-продюсерка серіалу Катерина Вишневська (керівниця відділу розробки і копродакшн FILM.UA Group), Мірела Настасе (керівниця ZDFE.Drama) і Анастасія Штейнгауз (виконавча директорка ICTV). Вони розкажуть про творчий процес, міжнародну і українську стратегії і про їхнє значення для розвитку виробництва серіалів в Україні.

Олеся Лук'яненко – креативна продюсерка серіалу «Схованки» пояснює: «Структура серіалу - складна і багатошарова. У нас багато другорядних персонажів, і їх окремі сюжетні лінії важливі для загального сюжету. Ми приділили велику увагу особистим драмам наших головних героїв, і зробили так, щоб глядач переживав їхні спогади разом з ними. Найскладнішим було – об'єднати всі ці різноманітні сюжетні лінії і не зашкодити цілостності загальної картини», – говорить вона.

Нагадаємо, що зйомки фільму завершилися в середині лютого 2019 року. Наразі серіал перебуває на стадії постпродакшену і буде доступний українському глядачеві восени 2019 року.

Серіал починається як детективна історія, коли 7-річна дівчинка зникає зі своєї квартири. Пізніше, в мережі з'являється відео, в якому зникла дитина тримає табличку з таємничим набором цифр. Очевидно, що дівчинку викрадено, і вона – перша з багатьох жертв, що безслідно зникли в маленькому промисловому містечку.Головні герої – Варта Наумова та Максим Шумов – двоє молодих детективів, що розслідують справу зниклих дітей. Історія торкається героїв на глибинному психологічному рівні, резонуючи з їх особистим травмами. На тлі гнітючої атмосфери невеликого промислового містечка, проблема викрадених дітей зображується, здебільшого, з точки зору моралі, а не кримінального правосуддя.

За словами Катерини Вишневської, керівниці відділу розробки і копродакшн FILM.UA Group: «Кримінальна драма в цілому і нуар взагалі – рідкість на українському телевізійному ландшафті. Наш глядач ще не бачив українську драму такого рівня. Загалом, «Схованки» – досить сміливий проект для України. Він також є дуже атмосферним».

Презентація – cаse study, присвячена серіалу «Схованки» відбудеться у перший день міжнародного форуму KYIV MEDIA WEEK – 16 вересня о 15:00 в конференц-залі Лондон.

KYIV MEDIA WEEK 2019 буде проходити 16-19 вересня 2019 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна).